Műhelyek, Táborok


Mikor valaki elkezd rendszeresen Iyengar jóga órára járni előbb-utóbb úgy érzi, hogy a vezetett órák mellett szeretne otthon is gyakorolni. Az Iyengar jóga órákon hétről hétre különböző szekvenciákkal találkozhattok, amit haladó gyakorlóként az ember nagyra értékel, de kezdőként még inkább zavarba ejtő a szekvenciák sokfélesége és nem mindig átlátható a szekvenciák felépítésének logikája.

Néha már a kezdő tanfolyamok első-második órájának végén jönnek a lelkes gyakorlók, hogy szeretnének otthon is gyakorolni, de nem igazán tudják hogyan kezdjenek hozzá, mi az, amit otthon is gyakorolhatnának. Az otthoni gyakorlásnál más problémák is felmerülnek, pl.: nincs 90 percem gyakorolni vagy jó-jó van egy szekvenciám, de nincs tanár, aki mondja az instrukciókat.

A műhelyen gyakorolunk néhány rövidebb, 15-30-45 perces szekvenciát, amit otthon önállóan tudtok gyakorolni. Áttekintünk néhány egyszerűbb szabályt, ami segít abban, hogy saját magatoknak is össze tudjatok állítani egy-egy egyszerűbb szekvenciát.


Részletek és jelentkezés ITT.

Fókuszban a csípő Iyengar jóga műhely- KECSKEMÉT Danu Jóga 
július 1. 16.00-19.00

A csípő/medence nem megfelelő helyzete az egész gerincre kihat, okozhat háti, nyaki és térd problémákat.

A csípő az emberi test legnagyobb ízülete, mely rendszeres törődést igényel. Csípőnyitó ászanák gyakorlásával sokat tehetsz azért, hogy a csípőd egészségesebbé, nyitottabbá váljon. A workshopon a csípő, medence izmaira ható ászanákkal átmozgatjuk, flexibilisebbé tesszük ezt a területet, a gyakorlás erősíti, tonizálja, rugalmassá teszi a csípőt és az alhas területét. A 3 órás workshopon megtanulhatod, mely ászanákat gyakorold otthon, hogy a csípőd és az alhasi szerveid egészségesebbek legyenek.

A workshop díja: 4500 Ft

Bejelentkezés szükséges a yoyoga.ildiko@gmail.com e-mail cimen


Hosszú gyakorlás AUM Astoria   
2018.09.15-16. (szombat-vasárnap) További részletek  és jelentkezés hamarosan..

szombat 10.00-12.30 és 14.30-16.30
vasárnap 10.00-12.30

 Gyere, ha:
  • szeretnél jobban elmélyülni az IYENGAR jógában
  • több időt töltenél  gyakorlással, mint amire a  90 perces gyakorló órák lehetőséget adnak
  • szeretnél fejlődni,  átlépni, vagy legalább odébb tolni a határaidat :-)
  • ha már gyakorolsz minimum 6 hónapja  az Iyengar metódus szerint (1 év más jógairányzat szerint)  és meg tudod tartani Sarvangasana-t (válltámasz)  min. 5 percig
Tematika:
szombat délelőttStabilitás az álló pózokban, álló és ülő  előrehajlások, válltámasz
szombat délután: Restoratív, energiamegtartó gyakorlás és pranayama
vasárnap: Mellkasnyitás,  felkészítés fejenállásra


 
Jövőre is lesz Balatonmáriafürdői tábor, mentsd el a naptáradba. :-)  Részleteket lásd alább. Korábbi műhelyek

Hogyan gyakoroljak otthon? Iyengar jóga műhely Kecskeméten


Fókuszban a vállak és lapockák- AUM Astoria március 24.10.00-13.00
A váll az emberi test legnagyobb mozgásterjedelmű ízülete,  tulajdonképpen négy különálló ízület kombinációja alkotja: a felkarcsont-lapockacsont, a lapockacsont-kulcscsont, a szegycsont-kulcscsont és a lapockacsont-borda kapcsolata. Mind a négy ízület részt vesz a váll mozgatásában.
A lapockák, vállak és felkarok helyes munkájával létrehozható a mellkasnyitás az ászanákban, a nyak, vállak és a fej helyes pozíciója létrejön. A lapockák és vállak helyes munkája egyaránt szükséges az álló, előre és hátrahajló, fejjel lefelé és hasüreges pózokban is.
A lapockák helyes pozíciója  nem csak a mellkasnyitást támogatja, meghatározó  szerepe van a mindennapokban a helyes tartás létrehozásában.
 Részletek és jelentkezés ITT.2018. január 20. 10-13 óráig AUM Astoria Egyensúly (kívül és belül :-) )

Az egyensúlyozó ászanákban "itt és most" jelen kell lenni, hogy az ászana stabil, könnyed és kontrollált legyen. A figyelem összpontosul és ugyanakkor kiterjed az egész testre, s az elme is nyugalomban van. Az egyensúly a testben, elmében és tudatban is létrejön.
 Jelentkezés az időpontra kattintva.

Az Iyengar jógában a pozíciók mélyítésének egyik eszköze a kötelek használata. Miért van szükség a kötelek használatára az ászana gyakorláshoz? A ‘Kuranti’ szó eredeti jelentése: baba. Utal ez a kifejezés a köteleken függő marionett bábura. Mind az álló pózokban, az előre- és hátrahajlásokban valamint a csavarásokban is nagyszerű segítséget ad ez a gyakorlási mód.


 Részletek és jelentkezés az időpontra kattintva.


A csípő/medence nem megfelelő helyzete az egész gerincre kihat, okozhat háti, nyaki és térd problémákat.
A csípő az emberi test legnagyobb ízülete, mely rendszeres törődést igényel.  Csípőnyitó ászanák gyakorlásával sokat tehetsz azért, hogy a csípőd egészségesebbé, nyitottabbá váljon. A  workshopon  a csípő, medence izmaira ható ászanákkal átmozgatjuk, flexibilisebbé tesszük ezt a területet,  a gyakorlás erősíti,  tonizálja, rugalmassá teszi a csípőt és az alhas területét.  A 3 órás workshopon megtanulhatod, mely ászanákat gyakorold otthon, hogy a csípőd és az alhasi szerveid egészségesebbek legyenek.

 Részletek és jelentkezés az időpontra kattintva.

június  10.  10.00-13.00 Jógaszombat -Úton a mellkasnyitásoktól a hátrahajlások felé
Az ászanák gyakorlásával a test és az elme egyaránt egészséges és aktív marad.” B.K.S. Iyengar
A  mellkasnyitások és hátrahajlások energiával töltik fel a szervezetet, rugalmassá teszik  a gerincet , stimulálják a központi idegrendszert.  Tapasztald meg te is a mellkasnyitások és hátrahajlások energetizáló hatását. 
A műhelyen  fokozatosan jutunk el a finomabb mellkasnyitásoktól a haladóbb  ászanákig,   a pózok kivitelezéséhez használunk  jógaszéket/ köteleket is.

 Min. 5-6 hónap Iyengar jóga  tapasztalattal.  

május 6.   Jógaszombat - Bevezetés a fordított pózok világába 
"A fordított ászanák oldják a fizikai és mentális lerakódásokat, ezáltal adnak erőt, stabilitást, nyugalmat és hozzák vissza az elme világosságát."  B.K.S. Iyengar


Min. 5-6 hónap Iyengar jóga  tapasztalattal. 
Jelentkezés és további információk ITT!
Csípőnyitás a medence és az alhasi szervek egészségéért

Csípőnyitó ászanák gyakorlásával sokat tehetsz azért, hogy a csípőd egészségesebbé, nyitottabbá váljon. A  műhelyen  a csípő, medence izmaira ható ászanákkal átmozgatjuk, flexibilisebbé tesszük ezt a területet,  a gyakorlás erősíti,  tonizálja, rugalmassá teszi a csípőt és az alhas területét.  Javítja, kiegyensúlyozza az alhasi szervek (méh, petefészek, vesék, prosztata) működését.
  Hogyan gyakoroljak menstruáció alatt?
Ezen a műhelyen megtudhatod, hogy melyek azok a pózok, amelyek kerülendők a menzesz időszakában és melyek azok ami jótékony hatásúak.  Kezdő gyakorlók gyakran nem értik miért nem gyakorolhatnak fejjel lefelé pózokat és csavarásokat, hiszen "jól vannak". Ezen a hétvégén megtudhatod, hogy miért kell kerülnöd bizonyos ászana csoportokat és mik azok az ászanák, melyeket gyakorolhatsz helyettük ebben az időszakban. 
A menstruáció napjaiban előtérbe kerül a restoratív, energiamegtartó, erőfeszítés mentes gyakorlás. Azon pózok gyakorlása, melyek enyhítik a menstruációs görcsöket, feszültséget, nyugtatják az elmét. Ezekben a napokban szánhatunk időt azon területek fejlesztésére, melyekre egyébként  kevesebb idő jut, mint például a csípő és a vállak.